Filtrering
Hjælp til valg af varmekabel
  1. Simpelt
  2. Avanceret

Varmekabel

Et universalt varmekabel, som også kan bruges til frostsikring af ramper og indkørsel. Dette varmekabel er 6,0 mm og kan kaldes et universal varmekabel. Man kan bruge dette varmekabel i betongulv. Det fastgøres på riv-net med strips, i en afstand af ca. 6-15 cm mellem kablerne.

Vores 3,0 millimeter varmekabel er egnet til at lægge oven på et færdigstøbt gulv, hvorefter man overhælder med flydespartel og afslutter med eksempelvis fliser eller klinker. 3 millimeter kabler kan også lægges i fliseklæbet.

Udregning af afstanden mellem kabler på f.eks. rivnet m² / m kabel = afstand mellem kablerne c/c = centrum til centrum på kablerne. Et eks. Rum på 4,5m². 4,5m² / kabel på 600W -33m = 0,136m afstand (dette er til centrum på begge varmekabler). 0,136m er = 13,6cm.

Det kan også bruges til trægulv, hvis gulvet er lagt på spær eller lægter. Her kan man evt. bruge det gode gammeldags hønsenet, som fastgøres på spær/lægter lige under det nye trægulv. Lav en korrekt udregning ( afstand mellem kabler ) og herefter fastgøres det på hønsenettet ligesom på rivnettet.

Et andet område, hvor dette varmekabel kan bruges, er ved aflæsningsramper / tilkørelser som frossikringskabel. Ved lægning af gulvvarme kabel / måtte er det MEGET vigtigt man overholder afhærdningstiden på beton produktet som kablet / måtten lægges i. Læs på produktet hvor lang hærdningstiden er, tænd ikke for kablet eller måtte i denne periode. Lav disse 3 målinger på kablet / måtten: Mål ohm værdien... ved modtagelsen, efter lægning, og efter støbning. Få lavet den korrekte udregning. Kontakt os pr. e-mail: salg@dansk-elgulvvarme.dk


Gå til vejledning i bunden af siden

32 vare(r)

pr. side

32 vare(r)

pr. side

Feltforklaringer og vejledning
Ø3 = Kablet egner sig til at lægge i fliseklæb/flydespartel.
Ø6 = Kablet egner sig til at fastgøre på rionet, nedstøbning i beton.
100 W/m² = Nyere huse med høj isoleringsgrad
150 W/m² = Huse med lavere isoleringsgrad.
150 W/m² = Badeværelser

Sådan opmåler du et rum
Når du benytter filterfunktionen herover, skal du tage udgangspunkt i det opvarmede areal. Du beregner opvarmet areal som følger:
  • Brutto-areal = Opmål det samlede areal.
  • Netto-areal = Brutto-areal minus areal, der er dækket af køkken-elementer, kogeø, faste skabe eller andre møbler, der står fastmonteret med en frihøjde på mindre end 60 mm over gulvet.
  • Opvarmet-areal = Træk 10% fra dit netto-areal.

Større arealer
Vil tilbyder kabler dimensioneret til 100 W/m² fra 1,0 m² til 33,0 m² i 6 mm og 150 W/m² fra 1,0 m² til 15,0 m² i 3 mm kabel.
Det betyder, at hvis du i et rum ønsker 150 W/m² og arealet er større end 15,0 m², da skal du kombinere 2 produkter.

Eksempelvis: I en stue + allrum i et sommerhus med et samlet opvarmet areal på 28 m² ønskes 150 W/m². I denne situation kan man vælge et varmekabel på 10,0 m² + 18,0 m². Du skal selvfølgelig forholde dig til, om det skal være 6 mm til nedstøbning i fundament eller, om det skal være 3 mm kabel til lægning i fliseklæb.
Diameter (mm)
Viser varmekabler ud fra kablets diameter (Ø) angivet i millimeter.

3 mm, 12 W/m-Serie (Synlig efter valg af Diameter (mm))
Arealer, hvor Ø3 mm kabel yder (n)W/m², også lægge-afstand i cm.

6 mm, 18 W/m-Serie (Synlig efter valg af Diameter (mm))
Arealer, hvor Ø6 mm kabel yder (n)W/m², også lægge-afstand i cm.

100 W/m²
Areal, hvor kablet yder tilnærmet ~100 W/m²

150 W/m²
Areal, hvor kablet yder tilnærmet ~150 W/m²

Areal (m²)
Viser de produkter, der netop matcher arealet.
Vælg derefter produkt ud fra, hvor mange W/m², der ønskes.

Volt (V)
Viser 230 V- eller 400 V kabler.

Effekt (W)
Viser præcise ydelser i watt for produkter.

Effekt pr. meter (W/m)
Viser produkter med udvalgt effekt pr. kabel-meter.

Længde (m)
Viser produkter ud fra præcise kabel-længde.